
Składniki
- 1 kostka naturalnego tofu, ok 200-220 g
- 1 jogurt kokosowy, ok 160 g (można ewentualnie użyć jogurtu naturalnego)
- 1 banan
- 3/4 szklanki mąki owsianej*
- 1 czubata łyżka masła orzechowego
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 proszku do pieczenia
*mąkę owsianką można uzyskać miksując płatki owsiane. Chcąc uzyskać placki bezglutenowe należy wybrać mąkę owsianką bezglutenową.
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki umieścić w misce (oprócz proszku do pieczenia i sody) a następnie zmiksować na jednolitą masę. Na sam koniec dodać proszek i sodę. Delikatnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni po ok 2-3 minuty z każdej strony.
Podawać ze świeżymi owocami.